בדיקת דומיין – כך תדעו בבעלות מי הדומיין בו אתם מעוניינים

| מאת :

דומיין הוא אחד המרכיבים החשובים בזהות של כל אתר אינטרנט, מכל סוג ובכל תחום. שם קליט או כזה שמשקף באופן מוצלח במיוחד את מהות האתר הוא נכס יקר ערך, ולכן כדאי להשקיע בו. הצעד הראשון בדרך להשגת כתובת נחשקת הוא בדיקה למי שייך הדומיין – ובעמוד זה ממתין לכם מדריך מפורט שיעזור לכם לאתר את כל הפרטים הרלוונטיים.

בדיקת דומיין ישראלי

פעם, לפני שנים רבות, שדרן רדיו ישראלי תהה "מי מנהל את האינטרנט?". השאלה הפכה די מהר לבדיחה, אבל בפועל כדאי לדעת שישנו גוף בשם איגוד האינטרנט הישראלי – שאמנם לא "מנהל את האינטרנט" אבל הוא כן מקור מידע אמין לצורך איתור פרטי דומיין של האתרים בעלי הסיומות הישראליות (org.il, co.il, net.il ועוד).

הגישה למידע הנחוץ היא דרך אתר האיגוד, וליתר דיוק מתחם Whois באתר זה. פשוט מקלידים את הדומיין, ללא ה-www וה-http או https, ומקבלים תשובה מפורטת. במרבית המקרים, כשמתבצעת בדיקת דומיין למי שייך השם הוא פריט המידע החשוב ביותר, כשבנוסף תוכלו לקבל מיד את מספר הטלפון של בעל הדומיין, את כתובתו, את כתובת המייל וכן את פרטי איש הקשר שמונה עבור האתר. כמו כן, תוכלו לדעת בזכות בדיקת בעלות דומיין פשוטה זו מתי נוצר הדומיין, מהו המועד האחרון שבו בוצע רישום שלו, מתי הוא עתיד לפקוע ופרטים טכניים נוספים (למשל שרתי DNS).

איתור פרטי דומיין בינלאומי

בדומה לאיגוד האינטרנט הישראלי, שדרכו מתבצעת בדיקת בעלות דומיין "כחול לבן", כך ישנו איגוד אינטרנט בינלאומי שנקרא ICANN – ובאמצעותו תוכלו לבצע בדיקת דומיין בעל סיומת בינלאומית (com.).

הפעולה שתתבצע זהה לזו שפורטה בפסקה הקודמת: נכנסים לאתר של ICANN, בוחרים באופציה של Whois ושם מקלידים את השם שעבורו נדרש המידע, ללא ה-www וה-http. כאמור, בדרך כלל במסגרת בדיקת דומיין למי שייך השם הוא המידע המבוקש לצד מועד פקיעת הזכויות. עוד פרטים אפשריים הם שמה של החברה שדרכה נרכש הדומיין במקור, ובכל מקרה כדאי לדעת שהבדיקה הינה חינמית לחלוטין.

בדיקת דומיין למי שייך

האם המידע המתקבל מאיגודי האינטרנט אמין?

כן.

כל בדיקת בעלות דומיין – הן של אתרים ישראלים והן של אתרים מחו"ל – מספקת את כל המידע הנחוץ לכם, ובפרט כאמור תשובה מפורטת לשאלה של מי הדומיין. חשוב להבין שכל רישום של דומיין חדש, פעולה שמתבצעת מן הסתם אינספור פעמים, שכן הרשת מתרחבת בקצב מהיר מאוד, מחייב מסירת פרטים מלאים – ומדויקים – לאיגוד הרלוונטי. כל ניסיון לטשטש חלק מהמידע, ובעצם את זהות הבעלים כך שלא ניתן יהיה לדעת למי שייך הדומיין, עלול להוביל ללקיחתו.

עוד כדאי לדעת שמערכת Whois פותחה כבר ב-1982. ב-1998 הוקם איגוד האינטרנט הבינלאומי, והוא החל להשתמש בפרוטוקול הנ"ל ואף שכלל אותו – כך שמדובר בדרך יעילה ואמינה לבצע בדיקת דומיין.

בדיקת בעלות דומיין

באילו מצבים כדאי במיוחד לבצע בדיקת בעלות דומיין?

בדיקת דומיין היא הפעולה הנכונה במצבים הבאים:

א. כשרוצים לקנות דומיין – בין אם לצורך הקמת אתר חדש ובין אם לטובת אתר קיים. כאמור, קידום אתרים אפקטיבי מושפע גם משם האתר, ולכן מדובר בפעולה שהתועלת ממנה רבה.

ב. כשבעל אתר קיים רוצה להעביר אותו למקום אחסון חדש – שבמקרה זה אנחנו ממליצים מאד על השירות של Cloudways, שאם אתם מעוניינים בו, תוכלו באמצעות רישום מהיר דרך פה לקבל 25% הנחה על אחסון האתר שלכם למשך 3 חודשים.

ג. על-מנת לבחון מהו הוותק של דומיין מסוים ו/או מהו תאריך התפוגה שלו. בדרך כלל במצב זה המניע הוא רצון להשתמש בשם שכרגע תפוס ע"י גורם אחר – אופציה אחת לאחר בדיקת דומיין היא לפנות למי שהשם שייך לו ולהציע מחיר מתאים, ואופציה שנייה היא להמתין עד למועד פקיעת הבעלות (אם כי כמובן הבעלים עשוי להאריך את תוקף הבעלות).

ד. כדי לדעת מתי עתיד לפקוע הדומיין של האתר שלכם – בעלי אתרים רבים לא תמיד עוקבים אחרי הזכויות על הדומיין, והתוצאה עלולה להיות עוגמת נפש של ממש וגם נזק חמור מבחינת הנוכחות הדיגיטלית של העסק או הארגון. אמנם החברה שדרכה נרכש השם שולחת תזכורות, אולם לא תמיד המיילים האלה מושכים את תשומת הלב הרצויה. באמצעות כלי בדיקת הבעלות תוכלו להיערך מראש ובצורה מסודרת לחידוש הדומיין.

ה. לצורכי ריגול תעשייתי (בדיקת בעלות דומיין במסגרת זו היא כמובן פעולה לגיטימית ואף מקובלת).

המלצה נוספת היא להסתייע בשירותיו של מומחה קידום אתרים, ובפרט אם יש לו ניסיון גם באיתור פרטי דומיין. בדרך זו מובטחת לכם תוצאה מדויקת ואמינה לחלוטין, וכן עזרה בהשגת הכתובת המבוקשת או לחילופין מציאת דומיין אטרקטיבי אחר במינימום עלות.

צריכים ייעוץ קידום אתרים? לחצו כאן.

בהצלחה!

השאירו פרטים לקבלת הצעת מחיר לקידום האתר שלכם:

    * מאמר זה נכתב על ידי לינקשייק.

    תכנים נוספים שעשויים לעניין אותך…

    אהבתם? שתפו את החברים!
    מפת אתר sitemap xml
    חיבור טופס לידים למייל

    חדשות עדכונים וכלים שימושיים